John W. Peterson: Night of Miracles

John Willard Peterson is als songwriter van grote invloed is geweest op de Christelijke muziek in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. Met meer dan 1.000 liederen en 35 cantates op zijn naam, was hij een creatieve en productieve componist. Enkele van zijn meest bekende songtitels zijn ‘It Took a Miracle’, ‘With the sound of trumpets’, ‘Son of Mary’, ‘He shall be great’ en ‘Come holy spirit’.

In 1953 studeerde Peterson af aan het American Conservatory of Music in Chicago en vestigde zich in Pennsylvania om zijn carrière als songwriter voort te zetten. Hij bracht enige tijd door in Grand Rapids, Michigan, waar hij directeur van muziekuitgeverij Singspiration was

Hij had veel contact met populaire christelijke muzikanten uit die tijd, zoals Bill Pearce en Dick Anthony. In 1986 werd hij opgenomen in de prestigieuze Gospel Music Hall of Fame, waar andere grootheden als Elvis Presley, Dolly Parton, Al Green en Johnny Cash hem voorgingen. Peterson stierf op 20 september 2006, 84 jaar oud.

KERSTCANTATE NIGHT OF MIRACLES
Peterson zelf vertelde ooit zelf wat hem inspireerde om Night of Miracles te maken.

“Toen ik aan de cantate ‘Night of Miracles‘ begon, stond ik voor een dubbele uitdaging: een uniek werk componeren én een nieuw thema bedenken. Welk thema zou ik kunnen gebruiken om het wonderbaarlijke kerstverhaal op een originele manier weer te geven?”

Wonderbaarlijk! Misschien was dat het wel!
“De nacht van de geboorte van Jezus is inderdaad om veel redenen een wonder! Ik begon ze op te sommen, gebruikmakend van passages uit het Mattheüs- en Lucas evangelie, en al snel ontstond er een rode draad voor mijn versie van het verhaal van die onvergetelijke nacht.
Een nacht waarin eeuwenoude profetieën op wonderbaarlijke wijze vervuld zijn geworden; een nacht waarin herders vol ontzag naar het hemels schouwspel keken, waarin engelen hen vertelden over de geboorte van de Prins van Vrede; een nacht waarin God Zijn enige Zoon zond om geboren te worden uit een maagd voor de verlossing van een wereld vol zondaars. Dit laatste feit was het meest wonderlijke van allemaal!”

Het was een goddelijk liefdesverhaal. Deze liefde kent geen grenzen. Het is onbegrensd en onvoorwaardelijk, en het werd voor het eerst getoond op die prachtige nacht zo lang geleden … een nacht vol wonderen. ”

Nieuwe uitgaven beschikbaar
Geen werk van Peterson werd beter ontvangen dan zijn kerstcantate, ‘Night of Miracles‘. Reden genoeg om dit veelgeprezen werk van John W. Peterson opnieuw onder uw aandacht te brengen.

Nu ook als Nederlandstalige uitgave, getiteld ‘Nacht vol wonderen. Margreeth Ras-van Slooten schreef enkele jaren geleden de Nederlandse tekst al en het wordt tijd om deze voor een groter publiek toegankelijk te maken.

Tot slot: zowel de Engelse als de Nederlandse versie is nu beschikbaar in SATB én TTBB uitgave!

Muziekpartner John W Peterson Music Company
John W. Peterson Music Company uit het Amerikaanse Scottsdale (Arizona) beheert exclusief de grote hoeveelheid liederen, cantates, musicals en arrangementen van John W. Peterson (1921-2006). Het is al vele jaren ons grote voorrecht om in Europa de ‘licensing partner’ van JWPM te zijn.

Het lijkt soms misschien dat veel van de John W. Peterson-klassiekers moeilijk te krijgen zijn. Maar naast de werken die we in het Koormuziek.NL Magazine onder uw speciale aandacht brengen, leveren wij alle werken en cantates uit de JWPM catalogus via ons Print-On-Demand systeem.

Dus, bent u op zoek naar een werk van John W. Peterson? Vraag het onze klantenservice en bel 078-6227547!