Bijbelse liedjes voor de allerkleinsten

Van de CD ´Zing Tingeling 1+2´ met 40 Bijbelse liedjes voor de allerkleinsten is nu ook de bladmuziek digitaal verkrijgbaar. Naast de muzieknotatie worden per liedje een aantal leuke spel ideeën uitgewerkt. Ook geeft de auteur een korte inleiding over peuterwerk in het algemeen.

Hoe dit boekje te gebruiken?
De volgorde van de liedjes in dit boekje komen overeen met de volgorde van de liedjes op de compilatie-CD ‘Zing Tingeling 1 en 2‘. Op dit album staan alle liedjes, die voorheen alleen op de twee losse CD’s ‘Zing Tingeling’ en ‘Zing Tingeling 2′ verkrijgbaar waren. Voor diegenen, die deze losse CD’s in hun bezit hebben, staat het liednummer vermeld van de betreffende CD.

Het ligt misschien voor de hand om met de CD mee te zingen, maar het is beter om het liedje goed te leren en dan zelf het liedje voor te zingen aan de peuters. U kunt dan zelf bepalen hoeveel keer u het liedje na elkaar zingt zonder daarbij te worden onderbroken om de CD speler te bedienen. Door een liedje te herhalen zal de peuter steeds meer mee gaan doen.

Ook kunt het tempo aanpassen aan de groep peuters waarmee u werkt. U kunt ook het liedje voorspelen met een blokfluit. Bij elk liedje staan eventuele materialen genoemd die bruikbaar zijn bij het liedje. Deze materialen kunt u kopen, maar ook veelal zelf maken.
Zie hiervoor de patronen in dit boekje. Er wordt een werkwijze aangegeven, wat er bij het liedje gedaan kan worden en hoe.

Uiteraard kunt u dat zelf aanpassen aan uw eigen groep peuters en aanvullen met eigen ideeën. Ook zijn er een aantal variaties gegeven. Dit is vooral leuk om te doen bij de herhaling van het liedje. U hoeft niet altijd bij elk liedje alle uitspeel ideeën uit te voeren. Kijk wat haalbaar en bruikbaar is voor uw situatie. Maak variatie in het zingen met peuters. En vooral: geniet van het zingen met peuters!

Ga hier naar het product Zing Tingeling 1+2 Muzieknotatie en spel ideeën

Ga hier naar het product CD Zing Tingeling 1+2

Tip:
Maak een ‘liedjestas’ of ‘liedjesdoos’.
Daarin bewaart u alle spullen die bij de liedjes te gebruiken zijn. Werkt u veel met platen dan kunt u ze ordenen op onderwerp en in een map bewaren. Zo voorkomt u veel zoekwerk en zijn de materialen snel te vinden en te gebruiken.