Wie de schoen past (De Groep 8 Musical!)

De eerste echte groep 8-musical van Elly en Rikkert Zuiderveld
Een vrolijke en leerzame afscheidsmusical die gespeeld kan worden door 12 – 50 kinderen.


De leerlingen van groep 8 van de ‘Klimopschool’ in Veerdam lopen een dag ‘snuffelstage’, als project van de school. Het project heet: ‘Kennis van zaken’ en dient om te kijken voor welke opleiding je geschikt bent. Er wordt twee aan twee stage gelopen in diverse winkels en bedrijven. Meester Trapman is de bedenker van het project. Twee kinderen, Mick en Mirthe, komen terecht in een schoenenwinkel. Alex van Zoeten is een aardige man, in tegenstelling tot zijn zure buurvrouw Cynthia Citroen.

Het verhaal is gebaseerd op een spreuk van een Cherokee indianenopperhoofd: ‘Never judge your brother, until you have walked a day in his moccasins. ‘Oordeel niemand als je niet in een dag zijn schoenen hebt gelopen.’ Dus: stap een dag (of langer) in het leven van iemand en kijk dan pas of het klopt wat je over die persoon denkt. Het opperhoofd Winono komt in de musical voor als een soort verteller.

Als Mick en Mirthe in de winkel zijn begonnen, wordt er een vreemde partij schoenen binnengebracht door een stel indianen. Er staat op: ‘Niet om te verkopen, maar een dag in lopen’, met de spreuk van de indiaan Winono erbij. De kinderen, en ook andere gasten die binnenkomen, passen een paar schoenen en veranderen in degene van wie ze zijn geweest: een prinses, een rockzanger, een voetballer, een zwerver e.d. Uiteindelijk wil iedereen weer het liefst zijn eigen schoenen terug.

Het centrale thema is: ‘Oordeel niet!’ ;br:;br:Incl. liedjes:
1. Oordeel niet (Refrein)
2. Indianenlied
3. Kennis van zaken
4. Cynthia Citroen
5. Schoenen om te zoenen
6. Rockstar
7. Cynthia’s dansje
8. Terug
9. Laat mij maar mij zijn
10. Oordeel niet

Van deze leuke musical zijn verschillende producten leverbaar:
2CD met liedjes, backingtracks van de liedjes, incl. script. GEEN bladmuziek!
De bladmuziek van 8 liedjes als pdf download. (melodie & akkoorden)
Compleet, digitaal pakket met bladmuziek, mp3’s en backingtracks van de liedjes, incl. script, teksten, enzovoorts