Koormuziek.NL Magazine 55 nu al online!

De digitale versie van Koormuziek.NL Magazine 55, alle producten en luisterfragmeten staan nu online! Ook de Spotify playlist is bijgewerkt. Bekijk, beluister en geniet nú al van alle nieuwe muziek!

De gedrukte versie van het magazine, dat wij versturen naar onze leden/abonnees, ligt op dit moment bij de drukker. Deze verwachten wij volgende week binnen, waarna hij z.s.m. wordt verstuurd.

Hieronder de tekst van het voorwoord in dit magazine door directeur Cees van Vugt:

“In de tuin, vroeg in de morgen,
een vrouw huilt zachtjes bij het graf.
Waar is Hij heen gebracht, waar is mijn Heer?
Want Hij is hier nu niet meer.

Hij ’s verrezen, zoals Hij heeft gezegd.
Hij ’s  verrezen, de dood verloor zijn kracht.
Dood, je triomfeert niet meer, de Heer heeft alle macht.

In glorie, Jezus leeft!”

Dit zijn het eerste couplet en het refrein van het openingslied van dit magazine: ‘Early in the morning in the garden‘ (Martin Alfsen met Nederlandse tekst van Trijnie Hilberts ) Het lied zet meteen de toon van deze editie, dat vol staat met prachtig Paasrepertoire. Ik garandeer het: U komt weer ogen en oren te kort, want tot en met pagina 21 presenteren wij 13 fijne nieuwe werken voor jongeren- en gemengd koor. Aansluitend besteden we aandacht aan een vijftal musicals en cantates, waaronder twee regelrechte primeurs!

Trots zijn we op de eerste primeur, de paasmusical Christus mijn Verlosser leeft van Leon van Veen en Erwin de Vos. Na hun succesvolle kerstmusical ‘Dit kind Immanuel‘ zijn de verwachtingen van dit avondvullende project hooggespannen. (Vanaf pagina 23)

De tweede primeur betreft de passiecantate Dichterbij.
Marry van Berkel bewerkte deze oorspronkelijk door Joseph M. Martin geschreven cantate tot een liefdesverhaal. Op pagina 32 vertelt Marry alles over dit werk dat haar zeer na aan het hart ligt.

Dan The Passion van Adrian Snell. Getuige de belangstelling voor de laatst concerttoer van Adrian lijkt dit indrukwekkende werk aan een revival bezig. Daarom willen we het graag nog eens onder de aandacht brengen.

Het Gospeloratorium 7 Dagen in Jerusalem van Martin Alfsen hebben wij al een paar maanden geleden uitgegeven, maar op pagina 37 vindt u alle informatie nog eens op een rij.

En natuurlijk besteden we ook nog kort aandacht aan het ‘magnum opus’ van Tore W. Aas, zijn musical The Messiah.

Tot slot maken we ruimte voor de mannen. Want opnieuw presenteren wij een mooie lijst met 22 nieuwe uitgaven voor mannenkoor. Nieuwe liederen en uitstekende bewerkingen van ons team o.l.v. Martin Mans, Martin Zonnenberg, Jaap Kramer en Fred de Vries.

 

Ik zou zeggen: Meteen aan de slag!

Veel muziekplezier!

Namens het Koormuziek.NL-team

Cees van Vugt, directeur