CGK Delfshaven – Rotterdam

Op 10 januari 1959 is het precies 60 jaar geleden dan het Christelijk Gemengd Koor “Delfshaven” onder de naam het Hervormd Evangelisatie Koor, kortweg het “HEK” is opgericht. Toen was de doelstelling van het koor om het evangelie en de liefde van Jezus uit te dragen door te zingen. Dat is onze doelstelling nog steeds.

Het koor begon toen als een koor van een stel jonge jeugdvrienden uit de Oude of Pelgrimvaderskerk te Delfshaven. Deze jonge mensen zijn nog steeds lid, maar jonge mensen van vandaag sluiten zich nog steeds graag aan bij het koor. Het koor bestaat uit bijna 60 leden, en we mogen met elkaar ervaren dat samen zingen in een koor een manier is om je leven rijker te maken. We ervaren veel gezelligheid samen, omzien naar elkaar en proberen zo iets over te brengen naar onze luisteraars over het leven met God en met je naaste. Zingen doen we in kerkdiensten en in zorginstellingen, maar ook geven we minimaal 1x per jaar een concert. Dit jaar zal dat zijn op zaterdag 5 oktober in de Pelgrimsvaderskerk, met een zelfgeschreven oratorium rondom het thema ‘Jezus, onze hoop’. Dit jaar zullen we ook opluistering geven aan de Wereldhavendagen, samen met Intorno en andere musici en zullen we Jozef nog een keer opvoeren, samen met Praising Voices.
We organiseren 1x per jaar een workshop “zangcoaching”, waar ook niet-koorleden welkom zijn om eens te kijken of zingen iets voor hen is.
Houd onze website in de gaten voor de laatste info!

Koornaam: Delfshaven
Plaats: Rotterdam
Naam dirigent: Arjen Uitbeijerse
Website: www.delfshavenskoor.nl
Contactgegevens: secretaris@delfshavenskoor.nl
Type koor: Gemengd Koor

Top 5 favoriete liederen:
Als een vriend wil ik je dragen
U heft mij op
Mijn Herder is de heer / G. Faure
Groot is Uw trouw
Halleluja

CGK Delfshaven heeft een eigen YouTube kanaal