Mensen veel geluk

Ter ere van de 85e verjaardag van de theoloog, schrijver en dichter, gaf Trijntje Oosterhuis onder de titel Ken Je Mij, in het Koninklijk Theater Carré een eenmalig concert om een ode aan de liedjes en teksten van haar vader te brengen. Oosterhuis schreef liederen die nog steeds door vele koren in volle kerken, maar ook door pop-artiesten gezongen worden. Even tijdloze als actuele liederen, getoonzet op toegankelijke melodieën, over wat zich afspeelt tussen en in mensen.

Liedjes over vriendschap, solidariteit, liefde en dood. Oosterhuis richtte verschillende politiek-culturele centra op, onder andere de Balie en de Rode Hoed, waar Trijntje als jong meisje haar eerste optredens gaf. Eén van zijn bekendste teksten is Ken je mij, geschreven in het geboortejaar van Trijntje, en later op muziek gezet door van Stijn van der Loo. Het nummer wordt al jaren door Trijntje vertolkt en heeft zo zijn weg van de kerk naar het theater, naar de huiskamer en harten van vele Nederlanders gevonden.

Het album Mensen Veel Geluk bevat een selectie van bijzondere liedjes, samengesteld door Trijntje en Huub, het album kwam tot stand tijdens de voorbereidingen voor het concert in Carré. Trijntje wordt op het album begeleid door pianist Hans Vroomans, de combinatie van alleen stem en piano, tekst en melodie, maken dit album tot een zeer persoonlijk en intiem document, een ode van een dochter aan haar vader.

Trijntje Oosterhuis: “Als kind hoorde ik de liedjes van mijn vader. Mijn passie om zelf te zingen is in zijn kerk begonnen. Nu, 40 jaar later, zijn de teksten nog even actueel als tijdloos. De liedjes zijn in mijn hart gaan wonen als ankerpunten in mijn leven. Zoals een vader zijn dochter aan de hand neemt en de weg wijst in de grote wereld. Zo zing ik deze liedjes met mijn vader als de reisgids”.

Het lied Tafel der armen (Wat in stilte bloeit), pagina 18 van Koormuziek.NL Magazine 61, staat ook op het album Mensen Veel Geluk.

Eerder bij Koormuziek.NL verschenen liederen van Huub Oosterhuis
(klik op de titels voor nadere informatie)
Dat een nieuwe wereld komen zal
De avond komt met droefheid
De steppe zal bloeien
Die mij droeg
Ere zij U – Gloria in Excelsis
Het volk dat in duisternis gaat
Hoor mij (Psalm 4)
Lied aan het licht (Licht dat ons aanstoot)
Loven en prijzen – Psalm 9
Naar U levende – Psalm 25
Onze Vader
Uit vuur en ijzer
Wees hier aanwezig
Zo vriendelijk en veilig als het licht
Zolang er mensen zijn

Beluister het album Mensen veel geluk op Spotify: